Toto sú 4 jedlá, ktoré by ste nikdy nemali dávať do mikrovlnnej rúry

Publikované dňa 21.12.2017 od Henrieta Balázsová

Ak si nechcete poškodiť svoje zdravie (alebo kuchyňu), tieto jedlá do mikrovlnnej rúry nedávajte za žiadnych okolností.


Ovocie

Určité ovocie, ako napríklad jablká alebo banány jednoducho stratia svoju chuť a štruktúru, ak ich dáte do mikrovlnnej rúry. Hrozno však exploduje a sušené ovocie ako hrozienka či slivky by vám úplne vydymili kuchyňu.

Jedlo v papierových obaloch

Pred zohrievaním nezabudnite odstrániť akéhoľkvek papierové obaly z jedla. Mohlo by sa totiž vstať, že by v mikrovlnke vzbĺkli, čo by teda celkom určite nebola príjemná skúsenosť. 

Jedlo v plastových nádobách

Aj keď na plastovej nádobe vidíte nápis, že je vhodná na ohrev v mikrovlnnej rúre, radšej to neriskujete. Jedlo si preložte na tanier a zohrejte ho tak. Pri vysokej teplote totiž plastové nádoby uvoľňujú látky, ktoré môžu naše zdravie vážne poškodiť. 

Mäso

Dokonca aj keď si nastavíte režim rozmrazovania, ohrev mäsa bude vždy nerovnomerný, čo spôsobí, že jeho stred bude vždy ešte mierne zamrznutý, zatiaľ čo jeho okraje už budú uvarené. Takéto mäso sa vám chutne pripraviť už nepodarí. 

Všetko pre vaše zdravie nájdete v našom eshope zdravie.eiffeloptic.sk