Dnes je Piatok 20.10.2017. Meniny má Vendelín, zajtra Uršula. Zobrazit celý kalendář »
 
 

Tajné tipy na vynikajúci praženicu a volské oko

Publikované dňa 18.03.2017 od Majk

Pripraviť si dobú praženicu, alebo volské oko nie je tak jednoduchá záležitosť, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Aj s vajcami to treba vedieť a chlapi by minimálne túto oblasť kuchyne mali mať dokonale pod palcom. Preto sa poďme naučiť, ak ona ne.

Krásne tekuté žĺko

Často je zložité pri príprave volského oka odhadnúť, ako docieliť kvalitne upravené bielko, ale fajnovo tekuté, ale teplé žĺtko. Mimochodom práve tekutejšie žĺtko sa ľahšie strávi a je to čistá energia pre sval. Poznajú to všetci chlapi, ktorí sú vo fáze budovania svalovej hmoty. Preto máme jednoduchý trik. Problém je v oleji. Pripravte si zmes oleja a vody. Napríklad na dve vajcia budú stačiť dve polievkové lyžice oleja a dve polievkové lyžice vody. Nechajte emulziu rozohriať, vyklepnite vajíčka a uvidíte, že žĺtok zostane krásne tekutý.

Luxusná praženica

Pripečená, alebo príliš riedka? Spravte si ju krásne nadýchanú a vláčnu, ako z luxusnej parížskej reštaurácie. Vajcia si vyklepnite do šálky, rozmiešajte a pridajte približne pol lyžičky kukuričného škrobu na jednu porciu. Vďaka tomu sa praženica na panvici nebude pripaľovať a bude krásne nadýchaná a vy si aj v ústach užijete tento jedinečný tip majstrov šéfkuchárov.

Hrnčeky, lyžičky aj panvice na prípravu skvelej praženice nájdete na: http://darceky.eiffeloptic.sk