Dnes je Nedeľa 19.11.2017. Meniny má Alžbeta, zajtra Félix. Zobrazit celý kalendář »
 
 

Sušenie a jeho prínos pre telo

Publikované dňa 02.09.2017 od Majk

Spôsoby chovávania potravín sa rôznia. Existuje však jeden spôsob, ktorý poznali už Egypťania, využívali ho ako najspoľahlivejší a dokáže oproti konzervovaniu, alebo mrazeniu udržať omnoho viac vitamínov. 

Zaváranie prehráva

Zaváraniny v princípe nie sú zlou taktikou na uchovávanie potravín, ale prakticky máte z nich len chuťovku. Vitamíny sa stratia. Ostane síce vlákniny aj minerály, ale množstvo vitamínov sa stratí. Konzervovanie teda nepoužívajte napríklad na ovocie a plody s vysokým obsahom C vitamínu.

Skúste radšej sušenie

Sušenie je samo o sebe jeden z najstarších, ale aj najprijateľnejších spôsobov konzervácie. Zachováva veľké množstvo vitamínov a dobre vysušené plody vydržia veľmi dlho. Preto sa tento spôsob objavil práve v krajinách, kde sú vyššie teploty.

Perfektné osvieženie dňa

Sušené ovocie je sladké, výživné a rýchlo zaženie hlad. Okrem toho predstavuje skvelú desiatu.

Pozor na síru

Mnoho kúpených kúskov sušeného ovocia je však pre zlepšenie trvanlivosti býva posírené. To nie je pre zdravie najlepšie, konzumovať síru a preto takto kúpené ovocie vždy premyte. Ideálom je však spraviť si v sušičke na ovocie vlastné ovocie. Bez chémie a najzdravšie.

Sušičky na ovocie za výhodné ceny aj zdravé potraviny nájdete na: http://zdravie.eiffeloptic.sk