Dnes je Streda 13.12.2017. Meniny má Lucia, zajtra Branislava. Zobrazit celý kalendář »
 
 

Dokonalý trik na prípravu lahodnejšej kávy

Publikované dňa 17.03.2017 od Majk

Milovníci kávy dobre vedia, ako sa jej chuť dá ovplyvňovať pražením aj spôsobom prípravy. Dnes si však predstavíme unikátny spôsob, ako vdýchnete káve lahodnejšieho ducha.

Dobrá a ešte lepšia káva

V princípe je základom siahnuť po klasickej zrnkovej a dobre praženej kávy. Pretože mletá káva, nech je akokoľvek drahá a značková, nie je tak plnohodnotná arómou ani chuťou, ako tá, ktorú si pomeliete čerstvo v mlynčeku. Po pomleté totiž káva za 20 minút stráca svoje senzorické najjemnejšie chuťové aj čuchové vlastnosti. Preto je základom aby bola vždy čerstvá.

Zjemní horkosť aj bez cukru

Ak si pripravujete klasickú prekvapkávanú kávu, do pomletej zmesi pridajte len malú, nebadanú štipku soli. Doslova pár zrniečok a trochu škorice. To dokáže výsledný efekt z kávy zmeniť na nepoznanie. Tento recept absolútne eliminuje horkosť a na jazyku vám ostane len slastná chuť kávy, ktorú budete chcieť zas a znova. Vyskúšajte. Pomocou tohto triku dokážete na kávu bez cukru a teda aj zbytočných kalórií naučiť aj tých, ktorí kávu považujú za príliš horkú.

Vyberte si kvalitné a zdravé kávy na:  http://zdravie.eiffeloptic.sk/